Azure Infrastructure Consultant

Wil je met jouw ervaring als Azure Consultant wel wat meer hooi op je vork, bijvoorbeeld door ook architectuurontwerpen te maken? Ben je zó Microsoft-minded dat je altijd op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen? En wil je de basis leggen voor de digitale transformatie van organisaties als Heineken, ASML en het Rijksmuseum? 

Dan is deze rol als Azure Infrastructure Consultant echt iets voor jou!

Over de werkgever

Als Microsoft je één van haar belangrijkste Azure en infrastructure partners noemt, dan weet je dat je te maken hebt met echte specialisten. Niet alleen heeft deze werkgever veel kennis in huis, ze nemen hun vakgebied bloedserieus en werken enkel op projectbasis. Het is hun core business om innovatieve Microsoft-Cloud oplossingen (Azure, Office 365, Cloud Security) te bedenken en implementeren. 

Ze hebben een strategische samenwerking met groot IT-concern en zijn daar het paradepaardje als het gaat om Microsoft Azure. Dankzij hun drive en vaardigheden om innovaties ook echt te realiseren worden ze ingevlogen voor zeer complexe projecten.

Jouw Azure & Infra-team bestaat uit zo’n 15 consultants en architecten, daarnaast werk je in projectteams regelmatig samen met je collega’s die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld cloud development en Office 365. 

Dit ga je doen

Als Azure Infrastructure Consultant ben je een Consultant met een beetje extra. De Azure-architecturen die je implementeert ontwerp je namelijk zelf. Heb je nog geen architectuur-ervaring? Hier leer je het! En wil je in de toekomst doorgroeien naar Lead Consultant of Cloud Architect? Ook die ambitie maak je hier waar.

Je adviseert klanten in heel Nederland, waarbij je zelf je werktijden en -locatie bepaalt. Je ontwerpt zowel nieuwe Microsoft Azure omgevingen als strategieën voor migraties van traditionele infrastructuren naar Azure.

Verder ga je aan de slag met:

 • Het configureren van resources in Microsoft Azure, bijvoorbeeld op basis van ARM templates
 • Het configureren van virtuele netwerken, vaak op basis van ExpressRoute
 • Identiteitsinrichting met Azure AD
 • Management en security aspecten inregelen voor klanten met gebruik van Azure Security Center en/of Operations Management Suite 
 • Het organiseren van workshops met collega’s en klanten om je kennis over te dragen, of juist om requirements te verzamelen

Dit breng je mee

Zie je jezelf nog niet als één van de besten op het gebied van Azure en infra, maar wil je het wel worden? Dan zit je hier goed, want deze werkgever vindt het belangrijker dat jij eager bent om te blijven leren en groeien dan dat je nu al op dat niveau zit. 

Als Azure Infrastructure Consultant start je bij deze werkgever meteen op je eerste project, minimaal 2 jaar ervaring met Microsoft cloud-oplossingen zoals Azure en Office 365 heb je daarom wel nodig.

Daarnaast heb je kennis van PowerShell, Windows Server, Security Center en/of OMS, Netwerken, Linux & Open-Source tooling.

Kun je jouw kennis daarnaast onderbouwen met Microsoft certificaten? Dan krijg je bonuspunten!

Deze beloning krijg je

Dat je professionele ontwikkeling volop wordt gestimuleerd door bijvoorbeeld een ruim opleidingsbudget en technische deepdive-sessies verbaast je vast niet, maar deze werkgever gaat een stap verder. Nu hun jaarlijkse skiweekend, zomer-BBQ en andere uitjes niet kunnen doorgaan organiseren ze online borrels, bootcamp sessies, yoga- en zelfs kickbokslessen om te ontspannen en de verbinding met je collega’s te houden.

Daarnaast belonen ze jouw inzet met:

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.500,- en € 5.500,- op fulltime basis (36 u p/week is bespreekbaar)
 • Lease- of mobiliteitsvergoeding tussen de € 600 en € 1.000,- 
 • Premievrij pensioen 
 • Meer dan € 4.000,- opleidingsbudget per jaar + onbeperkt Microsoft certificeringen halen
 • Laptop naar keuze t.w.v. € 3.000,-
 • Keuzebudget om bijvoorbeeld extra vrije dagen te kopen 
 • De mogelijkheid om – als we weer vrij kunnen reizen – wereldwijd events van bijvoorbeeld Microsoft of KubeCon te bezoeken 

Ben je klaar voor je volgende stap als Azure Infrastructure Consultant?

Solliciteer dan snel via bijgaande sollicitatiebutton. Heb je nog vragen of wil je eerst even telefonisch kennismaken? Neem dan gerust contact op met Dennis Koonen van Unite IT op telefoonnummer 06 26 214 683 of mail naar dennis@uniteit.nl. 

Deel deze vacature

Interesse in deze leuke uitdaging?

Neem dan vandaag nog contact met ons op of upload je CV en wij nemen contact met je op.

Scroll naar boven

Upload jouw CV

Ben jij een ambitieuze, gedreven, getalenteerde professional, die zich heeft bewezen in de IT-wereld en zoek je ondersteuning bij jouw ontwikkeling en carrièreplanning? Upload dan snel jouw CV.
 
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.