Enterprise Architect

Wil jij je kennis van enterprise infrastructuren inzetten voor een toekomstbestendige infrastructuur bij bedrijven als Booking.com en Heineken? Wil je starten als architect of jezelf daarin verder ontwikkelen en zoek je een werkgever die jouw technische en persoonlijke groei voorop zet? Dan zit je hier goed als Enterprise Architect! 

Over de werkgever

Vanwege hun hoge kennisniveau en toekomstgerichte werkwijze zien organisaties als Nike, FrieslandCampina en ANWB deze werkgever als hun strategische IT partner. Ze leiden en ondersteunen grote, complexe projecten, voornamelijk in de randstad.

Hun dienstverlening beperkt zich niet tot infrastructuuroplossingen maar draait echt om innovatieve digitale strategieën waar ook Network Automation, Cloud en DevOps onderdeel van uitmaken. Van jou als Enterprise Solutions Architect verwachten ze dan ook dat je op de hoogte bent van de nieuwste technologieën op deze gebieden zodat je je klanten kunt adviseren over de beste passende en duurzame technische oplossingen.  

Dit ga je doen

In deze functie houd je een sterke binding met de techniek omdat je hands-on meewerkt met je team tijdens de vertaling van je architectuurontwerp naar veranderprogramma’s en projecten. 

Het is een zelfstandige rol waarin je als architect verantwoordelijk bent om de doelstellingen van je project te halen binnen de gestelde termijn. In principe vul je zelf in waar en wanneer je werkt, op dit moment werkt iedereen vanwege COVID-19 fulltime vanuit huis.

Ook deze werkzaamheden kun je verwachten:

 • Je vertaalt de technische wensen van de klant naar een high level design op het gebied van netwerken, datacenters en/of cloud-omgevingen.
 • Samen met de klant en je team werk je aan de oplevering van de nieuwe IT-infrastructuur. 
 • Je begeleidt het proces en creëert draagvlak door alle betrokken teams aangehaakt te houden.
 • Je deelt je kennis en ervaring bij de klant en met je collega’s, bijvoorbeeld tijdens een technische kennissessie.

Dit breng je mee

Als Enterprise Solutions Architect ben je gewend om te schakelen met verschillende typen mensen, van je eigen teamleden tot C-level stakeholders bij je klant. Je kijkt, luistert en verbindt en dankzij je sterke persoonlijkheid zet je verandering in gang zonder weerstand op te roepen. Je hebt ervaring met dynamische Enterprise-omgevingen (500-5000 werkplekken) waar de voertaal Nederlands of Engels is.

Wat je daarnaast in huis hebt:

 • Je hebt minimal 5 relevante werkervaring als Architect, Senior Designer of Lead Consultant.
 • Je hebt ervaring met producten van diverse vendoren zoals Cisco, VMware, Juniper en/of Microsoft
 • Je werkt graag volgens de TOGAF-systematiek (of vergelijkbaar) en hebt een stevige technische achtergrond.

Deze beloning krijg je

Deze werkgever investeert véél in jouw ontwikkeling! Ze organiseren doorlopend trainingen, workshops en technische kennissessies, hebben een eigen online academy én je krijgt jaarlijks een studiebudget van € 3.500,- en 80 uur. 

Deze werkgever steekt veel energie in het onderlinge contact, je kunt dan ook regelmatig fysieke meetings, telefoontjes, videocalls en wandelafspraken verwachten. Om hun vertrouwen in jou te onderstrepen krijg je daarnaast meteen een contract voor onbepaalde tijd.

Verder kun je rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 5.000,- en € 8.000,- op fulltime basis (36 u p/week is bespreekbaar);
 • Leaseauto;
 • Laptop en mobiele telefoon;
 • Bonus van minimaal € 3.000,- o.b.v. je declarabele uren en persoonlijke doelstellingen;
 • 24 vakantiedagen + 2 extra dagen bij geen ziekte;
 • Pensioenregeling.

Ben je klaar voor je volgende stap als Enterprise Solution Architect?

Solliciteer dan snel via bijgaande sollicitatiebutton. Heb je nog vragen of wil je eerst even telefonisch kennismaken? Neem dan gerust contact op met Dennis Koonen van Unite IT op telefoonnummer 06 26 214 683 of mail naar dennis@uniteit.nl. 

(Vanwege de high security klantomgevingen is een screening onderdeel van het sollicitatieproces bij deze werkgever.)

Deel deze vacature

Interesse in deze leuke uitdaging?

Neem dan vandaag nog contact met ons op of upload je CV en wij nemen contact met je op.

Scroll naar boven

Upload jouw CV

Ben jij een ambitieuze, gedreven, getalenteerde professional, die zich heeft bewezen in de IT-wereld en zoek je ondersteuning bij jouw ontwikkeling en carrièreplanning? Upload dan snel jouw CV.
 
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.