Solution Architect

Ga jij ‘aan’ op het ontwerpen van technologische  oplossingen en het vertalen van business vraagstukken naar networking, cloud en security? Ben je daarnaast in staat om voor complexe uitdagingen HLD oplossingen te bedenken en in de praktijk te brengen? Zoek je een werkomgeving waar je kunt sparren met vakgenoten die net als jij willen blijven leren en de hoogste kwaliteit werk willen leveren? Dan is deze vacature wellicht wat voor jou.

Over de werkgever

Deze werkgever staat bekend als specialist in het ontwerpen en realiseren van toekomstgerichte complexe ICT infrastructuren. Vanuit verschillende locaties in Nederland ondersteunen ze klanten als KPN, Ministerie van Defensie, Vrije Universiteit Amsterdam en APG. Je werkt in multidisciplinaire klantteams en je wordt daarnaast ingeschakeld als externe expert door klanten met een eigen netwerkteam. 

Je gaat werken met een flink aantal CCIE gecertificeerde professionals en ze bieden diverse ontwikkeltrajecten voor zowel network engineers, consultants, designers en architecten. 

Hier wil je bij horen als je technisch uitgedaagd wil worden in het toepassen van de nieuwste technieken en hoge kwaliteit wilt leveren in een persoonlijke en nuchtere no nonsens werkomgeving.

Dit ga je doen:

Als Solution Architect ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en tevens inrichten van complexe netwerken. Je adviseert opdrachtgevers over de implicaties van het invoeren van nieuwe applicaties op de netwerkinfrastructuur. Bovendien ben je in staat om uiteenlopende, technisch uitdagende trajecten van begin tot eind voor je rekening te nemen bij opdrachtgevers.

Je bent het aanspreekpunt voor opdrachtgevers wanneer zij uitdagingen hebben met complexe migraties, koppelingen en teruglopende prestaties van hun netwerken. Je adviseert de klant over de bestaande netwerkinfrastructuur die uitgebreid wordt met de nieuwste technologieën. Tevens zorg je voor de juiste oplevering. Je bent je in staat om de eisen die gesteld worden aan de informatievoorziening te vertalen naar consequenties voor de netwerkinfrastructuur en tevens de beheeromgeving. 

Dit breng je mee:

 • HBO werk en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar ervaring als architect of consultant
 • Je bent goed in het creëren van toekomstbestendige IT oplossingen
 • Je spreekt zowel “IT”als “niet IT”
 • Je bent bij voorkeur (sterke pre) gecertificeerd op het gebied van Cisco of Juniper
 • Je bent bekend met IT infrastructuren, Netwerken, Security en Cloud oplossingen
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met architectuurmethodieken zoals TOGAF

Deze beloning krijg je:

Deze werkgever verwacht het nodige van je en daar krijg je dan ook veel voor terug! Jouw ontwikkeling staat hier centraal. Op basis van jouw persoonlijke ontwikkelplan haal je certificeringen en volg je trainingen met collega’s. 

Daarnaast kun je meedoen aan allerlei kennissessies en geniet je van de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto maandsalaris vanaf € 5.000,- oplopend tot € 8.000,- op fulltime basis, afhankelijk van je kennisniveau en ervaring
 • Ben je CCIE gecertificeerd? Dan ontvang je een bonus van € 250,- bruto per maand voor het behouden van je status 
 • Jaarlijkse winstuitkering
 • 26 vakantiedagen per jaar
 • 8% vakantiegeld
 • Pensioenregeling
 • Leaseauto
 • Telefoon en laptop van de zaak

Ben je klaar voor je volgende stap als Solution Architect?

Solliciteer dan snel via bijgaande sollicitatiebutton. Heb je nog vragen of wil je eerst even telefonisch kennismaken? Neem dan gerust contact op met Dennis Koonen van Unite IT op telefoonnummer 06 26 214 683 of mail naar dennis@uniteit.nl.

Deel deze vacature

Interesse in deze leuke uitdaging?

Neem dan vandaag nog contact met ons op of upload je CV en wij nemen contact met je op.

Scroll naar boven

Upload jouw CV

Ben jij een ambitieuze, gedreven, getalenteerde professional, die zich heeft bewezen in de IT-wereld en zoek je ondersteuning bij jouw ontwikkeling en carrièreplanning? Upload dan snel jouw CV.
 
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.