Young Professional Network Engineer

Studeer je binnenkort af of heb je je HBO/WO diploma net op zak en lijkt een IT-traineeship waarin je ontwikkelt tot specialist op het gebied van networking of security je wel wat? Wil je de kneepjes van het vak leren van misschien wel de beste netwerk engineers, consultants, designers en architecten van het land? Lees dan verder!   

Over de werkgever

Deze werkgever staat bekend als specialist in het ontwerpen en realiseren van toekomstgerichte complexe ICT infrastructuren. Vanuit verschillende locaties in Nederland ondersteunen ze met bijna 300 professionals klanten als Nike, De Nationale Politie, ASML en ProRail. Je werkt vaak in klantteams en je wordt daarnaast ingeschakeld als externe expert door klanten met een eigen netwerkteam. 

Je gaat werken met een flink aantal CCIE gecertificeerde professionals en ze bieden diverse ontwikkeltrajecten voor zowel network engineers, consultants, designers en architecten. 

Hier wil je bij horen als je technisch uitgedaagd wil worden in het toepassen van de nieuwste technieken en hoge kwaliteit wilt leveren in een persoonlijke en nuchtere no nonsens werkomgeving! 

Dit ga je doen

Speciaal voor jou als beginnend IT talent heeft dit bedrijf een Young Professional programma waarin je ontwikkelen en werken combineert. Zo kun je enerzijds de certificeringen behalen die je nodig hebt voor je verdere carrière en kun je ondertussen relevante werkervaring opdoen. 4 dagen per week ga je zelfstandig aan de slag bij één of meerdere opdrachtgevers, op projecten die zijn gericht networking, security en/of automation. De vijfde werkdag besteed je volledig aan je ontwikkeling.

Het eerste jaar van het traject bestaat naast werken uit bootcamps met virtuele of klassikale trainingen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding van een ervaren collega en besteed je tijd aan zelfstudie. Hiermee word je klaargestoomd om je certificeringen te behalen. In jaar 2 ga je fulltime werken of je gaat jezelf verder specialiseren in bijvoorbeeld network design, security, automation of in datacenter oplossingen.

Dit breng je mee

 • Je bent aan het afstuderen of je bent onlangs afgestudeerd op het HBO/WO in de richting van ICT, Cyber Security, System Network Engineering of vergelijkbaar. Voldoe je hier niet aan, maar heb je wel een enorme passie voor dit vakgebied en een afgeronde HBO/WO opleiding? Dan ben je ook welkom!
 • Je hebt een enorme nieuwsgierigheid naar complexe IT infrastructuren, interesse in de nieuwste technologieën zoals bijvoorbeeld SDN en je kijkt er naar uit om je theoriekennis graag in de praktijk toe te passen. 
 • Je wilt je ontwikkelen in je eigen specialisatie of in de breedte. 
 • Je bent ondernemend, pragmatisch, proactief en toekomstgericht. 
 • Je wilt altijd voorop lopen qua expertise, kennis en gedrevenheid en bovenal heb je oprechte passie voor je vak.

Deze beloning krijg je:

Deze werkgever verwacht het nodige van je en daar krijg je dan ook het veel terug! Jouw ontwikkeling staat hier centraal. Op basis van jouw persoonlijke ontwikkelplan haal je certificeringen en volg je trainingen met collega’s. Je kunt zowel in de breedte als in de diepte groeien door een specialisatie binnen network engineering te kiezen of door een ontwikkeltraject richting network architect of designer te doorlopen. 

Daarnaast kun je meedoen aan allerlei kennissessies en geniet je van de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto maandsalaris vanaf € 2.750 op fulltime basis, afhankelijk van je kennisniveau en ervaring
 • Jaarlijkse winstuitkering
 • 26 vakantiedagen per jaar
 • 8% vakantiegeld
 • Pensioenregeling
 • Leaseauto
 • Telefoon en laptop van de zaak

Ben je klaar om je carrière te beginnen als Young Professional Network Engineer?

Solliciteer dan snel via bijgaande sollicitatiebutton. Heb je nog vragen of wil je eerst even telefonisch kennismaken? Neem dan gerust contact op met Dennis Koonen van Unite IT op telefoonnummer 06 26 214 683 of mail naar dennis@uniteit.nl. 

Deel deze vacature

Interesse in deze leuke uitdaging?

Neem dan vandaag nog contact met ons op of upload je CV en wij nemen contact met je op.

Scroll naar boven

Upload jouw CV

Ben jij een ambitieuze, gedreven, getalenteerde professional, die zich heeft bewezen in de IT-wereld en zoek je ondersteuning bij jouw ontwikkeling en carrièreplanning? Upload dan snel jouw CV.
 
 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.